Regenerálódás

A fitokannabinoid az alvászavar elleni küzdelemben is bevethető 

2020. szeptember 30. 07:59 - Gabriella286

A fitokannabinoid az alvászavar elleni küzdelemben is bevethető 

Az alvászavar világszerte több millió ember életébe befészkelte magát, mint egy hívatlan, jelenlétével csak kellemetlenségeket okozó vendég. Szüleink már kiskorunkban felhívják a figyelmünket az éjszakai alvás fontosságára, mely befolyásolja teljesítőképességünket, közérzetünket, tanulási és memorizálási képességünket egyaránt.

Az inszomniával kapcsolatos statisztikai adatok beszédesnek és nem egy esetben megdöbbentőnek bizonyulnak. Ezekből a globális szintű adatokból hozunk egy listányit, mintegy betekintés gyanánt. 

Milyen gyakori az alvászavar a statisztikák szerint?

  • világszerte a felnőttek mintegy 23%-a küzd álmatlansággal (melynek legfőbb kiváltó okai a stressz és a szorongás)
  • a serdülők közel 10%-a sűrűn néz szembe alvás nélküli éjszakákkal
  • az álmatlanságban szenvedők 4%-a rendszeresen használ vényköteles altatókat
  • az alvászavar elszenvedői 28%-kal nagyob eséllyel válnak a későbbiekben (2-es típusú) cukorbetegekké
  • egy korábbi felmérés alapján az alvási rendellenességgel küzdők 75%-a esetében nem alakul ki krónikus álmatlanság
  • a nők esetében kétszer nagyobb az álmatlanság kialakulásának esélye (minderre a hormonok mellett a hangulati zavarokra való nagyobb hajlamosságuk, a családi élet és a munka közötti egyensúly megteremtése is befolyással van). 

jegyzet.png

 fitokannabinoid segítségével valóban búcsút inthetsz a plafonnézős éjszakáknak?

Az organikus növényekből előállított Hemplux olajak egy sor egészségügyi rendellenesség ellen hatékonyan alkalmazhatók. Rendkívüli tulajdonságainak köszönhetően világszerte egyre többen használják: gyulladásos bélbetegségek, szív- és érrendszeri megbetegedések, néhány autoimmun betegség esetében, neurológiai rendellenességek kezelésében egyaránt.

Egyre több kutatás támasztja alá azt, hogy a fitokannabinoid a fenti betegségek mellett az alvászavar ellen is hatékony módszernek bizonyul. Meglehet, hogy a fitokannabinoid használatnak köszönhetően végre nem szükséges az alváshiányban szenvedőknek féltékenyen szemlélniük a jól alvó társaik napközbeni kiegyensúlyozottságát.banner-1.png

Van, aki kipipálta „altató-listájáról” a rendszeres testmozgást, a meditációt, rendesen szedte a magnéziumot, szellőztette a szobáját, ropogós, tiszta ágyneműbe és testkímélő matracra feküdt. Mindezen próbálkozások ellenére sem jött szemére a hőn áhított álom.

Többféle formában is beszerezhető, így: olaj, kapszula, csokoládé, sőt már gumicukor változatban is. A fitokannabinoid használók gyakran számolnak be arról, hogy abban a pillanatban sikerül álomba merülniük, amint este párnájukra hajtják a fejüket. 

 

Mit tesz a fitokannabinoid az alvászavar kiiktatása érdekében?

A kutatások szerint képes megnövelni az általános alvásmennyiséget, egyúttal minimálisra csökkenteni az álmatlanságot. Egyre több kimutatás szól arról is, hogy a krónikus fájdalomban szenvedők esetében is javítja az alvás minőségét és mennyiségét egyaránt. Nagy esély van arra, hogy a fitokannabinoidok válnak a közeljövő legnépszerűbb szorongás- és álmatlanság elűzőjévé.

Mindezen hatása annak a képességnek tudható be, hogy a fitokannabinoid kölcsönhatásba tud lépni az agyban található szerotonin- és GABA receptorokkal. Pozitív befolyással van a felesleges agyi aktivitásra – elősegítve a relaxációt, elűzve a szorongást.

Mindaz, amit a fitokannabinoid egészségre gyakorolt jótékony hatásairól tudunk, nagy valószínűséggel bővülni fog – hiszen a kutatók fáradhatatlanul végzik a vizsgálatokat, gyűjtik az adatokat. 

A Hemplux szorongáscsökkentő, alváselősegítő jellemvonásai okán sokak életét kiegyensúlyozottabbá formálhatja.

 

up.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://regeneralodas.blog.hu/api/trackback/id/tr1816221788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása